BLOG: Steen van de maand november

  • Posted on
BLOG: Steen van de maand november

November is de maand van de CITRIEN. Ben jij benieuwd naar de betekenis en de werking van deze steen en wat de “hand van de meester” deze maand heeft gemaakt? Lees dan vooral verder!

November – de maand van Citrien

 

Er wordt ons regelmatig de vraag gesteld welke stenen zijn er in dit sieraad gebruikt? Wat voor kenmerken hebben deze stenen, waarom heeft ontwerpster Marthje voor deze combinatie gekozen etc.

 

Om jullie mee te nemen in de creatieve wereld van Marthje en haar wereld van kijken, combineren en creëren schrijven wij de komende 12 maanden elke maand een blog om te laten zien wat de kenmerken zijn van de MAAND-steen en welke creaties Marthje met deze steen heeft gemaakt.

 

Citrien – Edelsteen van geluk

 

Citrien is een geel tot oranjebruin zeldzaam kristal. De naam is afgeleid van het Latijnse woord voor citroenboom: ‘citrus’. Van deze steen wordt gezegd dat het lichtstralen van de zon bevat vanwege de warme kleur. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit. Citrien wordt ook wel de edelsteen van geluk genoemd en geeft de drager energie, levensvreugde en moed en helpt om depressies en angsten te overwinnen.


Citrien heeft ook een aantrekkingskracht voor succes, rijkdom en geluk en zorgt ervoor dat de dragen dit ook doorgeeft aan anderen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Fysiek zorgt de steen voor energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Ook helpt citrien bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het bij vermoeidheid en burn-out klachten.

 

Benieuwd naar de verschillende creaties met de MAAND-stenen van november?
Bekijk ze in onze webshop.