BLOG: Steen van de maand augustus

  • Posted on
BLOG: Steen van de maand augustus

Augustus is de maand van de PERIDOOT. Ben jij benieuwd naar de betekenis en de werking van deze steen en wat de “hand van de meester” deze maand heeft gemaakt lees dan vooral verder!

Augustus – de maand van de Peridoot

 

Er wordt ons regelmatig de vraag gesteld welke stenen zijn er in dit sieraad gebruikt? Wat voor kenmerken hebben deze stenen, waarom heeft ontwerpster Marthje voor deze combinatie gekozen etc. Om jullie mee te nemen in de creatieve wereld van Marthje en haar wereld van kijken, combineren en creëren schrijven wij de komende 12 maanden elke maand een blog om te laten zien wat de kenmerken zijn van de MAAND-steen en welke creaties Marthje met deze steen heeft gemaakt.

 

De Peridoot – de steen van de ZON

 

In de Middeleeuwen werd de edelsteen beschouwd als een steen die genezende krachten kon bieden, depressies kon genezen en het hart kon openen. Het is een groene steen en varieert in kleur van limoengroen tot donkergroen. De peridoot beschermt en reinigt. De steen geeft de drager kracht, zelfstandigheid en invloed. De peridoot stelt je in staat om je eigen weg te volgen in het leven.

 

Een peridoot wordt gezien als de hartopener!

 

Een sieraad met Peridoot brengt:

 

  • Zelfvertrouwen
  • Fysieke kracht
  • Invloed
  • Een vertraging in het verouderingsproces

 

Benieuwd naar drie verschillende creaties met de MAAND-stenen van Augustus? Bekijk ze vanaf 1 augustus in onze webshop